Ord som måste skrivas

Ibland får jag för mig att föra dagbok under perioder i livet när det känns som att det behövs.
Ett sorts utlopp för tankar och känslor som behöver få en form, komma ur sinnet och därmed kunna bearbetas på andra sätt än vad huvudet för tillfället mäktar med och klarar av.
Det är vid dessa tillfällen minst lika viktigt för mig att skriva som det är att sätta sig vid pianot en stund, koppla av hjärnan och låta musiken ta över.

Har nyligen försökt att samla ihop alla dagboksanteckningar jag gjort genom åren på ett och samma ställe. Få det mer lättillgängligt, med en överblick och med syfte att lättare kunna titta tillbaka på tidigare kåserier. Helst av allt i en och samma program/app, men lyckas inte riktigt komma fram till hur jag vill ha det. Sökandet fortsätter.

Utöver dagboksskrivandet har jag i omgångar skrivit på mer eller mindre privata bloggar.
En blogg växte sig stark och hade tusentals besökare under en period. Lärde mig i och med detta massor om webbutveckling och lyckades t.o.m. få sponsring och visade reklam som bland annat täckte webbhotellskostnaderna.
Men då jag inte önskar knyta den till mitt namn låter jag den vara okänd för de allra flesta.
Så även denna gång.

Om man vrider tillbaka klockan och tittar tillbaka då bloggplattformen Tumblr var större, spenderades även en del tid där.
Ord och bilder blandades om vartannat. Men då plattformen nuförtiden lever en mer undanskymd tillvaro är det tyvärr sällan jag ägnar den någon uppmärksamhet.
När jag nu loggar in där hittar jag några gamla texter jag ännu känner mig stolt över.
Kanske kan de komma fram i ljuset här allt eftersom?

När sedan storhetsvansinnet tagit över totalt har jag ibland funderat på att skriva en bok av något slag. Inte för att jag tror att någon skulle vilja ta sig tid att faktiskt läsa den men det hade varit en skön känsla att ha skrivit en egen bok. Lämnat efter en historia eller en ström av tankar till eftervärlden. Kanske dyker den sedan upp många år senare på nån loppis och lockar en läsare eller två.