Metal Earth – 3D Metal Model Kit: RMS Titanic

Förrförra julen fick jag en byggsats av en amerikansk rymdfärja av min systerson i present som jag strax efter det då följande nyåret ägnade en eftermiddag åt att sätta ihop.
M.a.o. var detta ett lättare modellbygge i någon form av cellplast som varken krävde lim, tejp eller några specialverktyg. Endast en skruvmejsel till att putta ut de allra minsta bitarna från arken med byggmaterialet.
Hela bygget fångades i en liten tidsförskjutningsfilm som jag sedan laddade upp till YouTube för eventuell allmän beskådan.

En trevligt bygge som både roade och oroade (jag har nog lite brist på tålamod ibland).

Men i julas mottog jag ännu en ny modell i form av ett litet RMS Titanic i laserskurna metallark.

Denna gång krävdes det något fler verktyg för att bygga ihop modellen bl.a. pincetter och ett par tänger. Dock fortfarande inte varken lim eller skruv utan endast små metallflikar som vrids eller viks efter att de passat in på rätt ställe.
Ett galet pill-jobb som tog betydligt längre tid, men efter att ha tjuvstartat på projektet för ett tag sedan slutförde jag den stora delen av modellen på några timmar utspritt på tre-fyra kvällar.

Självklart hade jag kameran framme även under tiden som jag byggde modellen.

Här är metallarken i sin “renaste” form.

Att pilla ut de små metalldelarna visade sig vara betydligt krångligare än väntat. Det var svårt att försöka få ut dem utan att böja dem och eventuellt förstöra dem.
Tempot skruvades dock upp allteftersom.

Heeeyyyy, det börjar likna något?

Värt att notera: proportionerna på modellen är inte korrekta. Bl.a. var fören på RMS Titanic betydligt längre till övriga skeppet än vad modellen visar.

Ett ganska “naket” skepp. Massa små detaljer kvar även om den långa långvågsantennen kommit på plats. Och så behöver aktern vikas ihop.
Resterna av metallarken i bakgrunden.
Pyttesmå detaljer.

Allt som allt var även detta ett roligt bygge, även om det krävde ännu mer tålamod och de vassa metallkanterna var en ständig källa till eventuella skador, men på något sätt (tur?) skonades mina fingrar från skärsår. 🙂

Similar Posts