Blogg

2020-05-14

Nattfrost i maj

Man får hoppas att alla de små nyttiga insekterna där ute i naturen klarar av lite kyla.
Men några växter i våra trädgårdar kommer nog inte gå helt skadefria från nattfrosten som vi får denna 14:e maj.

Själv sitter jag inne i värmen och har passat på att skruva lite på denna blogg och denna webbsida i övrigt.

Det tar lite tid att vänja sig vid React, men jag ser styrkan i det och jag undrar om jag någonsin kan gå tillbaka och endast använda PHP för att bygga webbsidor i framtiden? Eller Wordpress för den delen?

Mycket att lära, men än så länge känns resultatet mycket mer personligt och lättare att ändra på än någonsin förut.

2020-05-07

Storslagna vyer

Våren har kommit och med den har all natur runt omkring oss formligen exploderat i grönska. Fåglarna kvittrar och solen börjar värma upp allt och alla.

Det är en underbar tid att ta sig en promenad i skogen eller en rundtur på cykel och njuta av de fina vårdagarna.

Bilden här är fotad från vägen till Vånga och det man ser är vackra ön Ivö i Ivösjön. Storslagna och underbara vyer!

2020-04-28

Som att lära en gammal hund sitta

I dessa oroliga tider där vi mestadels tvingas isolera oss i hemmet tänkte jag ta tillfället till akt, utmana mig själv och lära mig något nytt.

Jag är en webbutvecklare av "den gamla skolan" som är van vid HTML, CSS och en del Javascript. Med hjälp av PHP och en databas har jag i flera år knattrat ut flera webbsidor. Byggt webbutiker från grunden och en massa annat.
På senare tid har den mesta av utvecklingen skett i form av teman till Wordpress. Bloggverktyget som växte sig stor och nuförtiden kan göra nästan vad som helst.

Men det är dags för mig att försöka bli en webbutvecklare som passar in år 2020 och det är därför jag just nu studerar, prövar, kodar och blir allt bättre på React och GraphQL.

Denna blogg och hela 31dec.se är en vidareutveckling av ett tema till Gatsby. Som webbutvecklare borde jag kanske "bygga från grunden", men jag är inte riktigt där än. Det är dags att försöka lära sig från de som är bra mycket bättre än vad jag är.

Jag hade tänkt att uppdatera denna blogg och använda den som en sorts tidslinje när jag nu försöker forma och ta fram mitt nya portfolio.